Zo geef je een goed en leuk cadeau

Wanneer je een leuk cadeau kopen moet voor iemand heb je vast een aantal mensen in je omgeving dat je al weet wat je wilt geven, maar zo heeft iedereen dus ook mensen dat je gewoon niet weet om een cadeau te kopen. Want wat geef je nou aan iemand? En waar koop je dat dan? Dat laatste is natuurlijk best lastig als je niet weet wat diegene leuk vindt om te krijgen. 

Heeft diegene een verlanglijstje?

Wanneer de ontvanger van het cadeau een verlanglijstje heeft, is dat alleen maar fijn voor jou natuurlijk. Ondanks dat je denkt dat het volgen van de cadeautips niet zo origineel is, geef je wel iets wat diegene echt wilt hebben. En is eigenlijk altijd goed om iemand iets cadeau te doen waar die om vraagt, zo volg je toch de wensen en is het eigenlijk altijd wel goed. En vaak waardeert de ontvanger het dan veel meer, dan als je zelf iets uitzoekt, want dan moet diegene het maar leuk vinden. Maar heeft diegene geen verlanglijstje, dan kan het best knap lastig worden, want iedereen vindt het namelijk lastig om zich te verplaatsen in iemand anders perspectief. Voor de gelegenheid een leuk cadeau kopen kan dus gewoon ook voor heel veel moeite zorgen, door alle verschillende verlanglijstjes.

Een hele waslijst aan cadeaus of geld?

En ja, zo heb je altijd iemand er tussen zitten die een hele waslijst aan de leukste cadeaus heeft, maar zo heb je ook altijd iemand er tussen zitten die om geld vraagt. En dat laatste vinden mensen vaak gewoon niet leuk om te geven. Vaak voelt het voor de gever gewoon heel onpersoonlijk, maar kan de ontvanger er juist super blij mee zijn! En ken je dan juist weer iemand die een hele waslijst heeft? Doe daar dan zeker je voordeel mee, want dat is toch eigenlijk gewoon een luxe? Dus wat wordt het? een leuk cadeau kopen of geld?

Een leuk weetje: de cadeau principes

Misschien nog leuk om te weten zijn de belangrijkste bevindingen bij het geven van een cadeau. Want wanneer we iemand een cadeau geven, wordt er op een later moment ook iets terug verwacht. Het onderliggende principe bij een cadeau is dat je daardoor de relatie verlengt en tegelijkertijd ook versterkt. Maar daarnaast zijn cadeau ook bedoeld als verrassing, daarom zijn cadeau ook altijd ingepakt. En doordat het een verrassing is, laat het zien dat je er moeite voor gedaan hebt. En weet je dat je eigenlijk elke dag wel een cadeau kan krijgen? Daar hoef je echt niet jarig voor te zijn, want ons leven zit vol cadeautjes. Deze krijg je dan niet alleen bij feestdagen, maar bijvoorbeeld een rondje geven in de kroeg kan voor sommige al als een leuke cadeau voelen. 

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.